Cu doua luni in urma scriam un articol intitulat „Sunt introvertit. Sa ma tratez?”. Incercam acolo sa demontez ideea ca a fi introvertit este un defect si ii rugam pe cititori sa contribuie la completarea unui chestionar pe aceasta tema.
De atunci, numarul de respondenti a crescut de la 126 la 191, iar rezultatele actualizate arata cam asa: 70% dintre persoanele care au raspuns au fost femei, iar 65% dintre respondenti s-au incadrat, impreuna, in categoria de varsta 26-44 ani, 22% avand sub 25 de ani.
Procentul celor care au raspuns „adevarat” la minim 16 intrebari a crescut fata de data trecuta la 61,8% (wow!), iar daca ii luam in consideratie si pe cei care au raspuns „adevarat” la minim 15 intrebari, procentul se ridica la 68,6%.
In aceste conditii, se impune, cred eu, o regandire a modului in care: (1) introvertitii se vad pe ei insisi si (2) societatea „extroverta” le recunoaste meritele introvertitilor. Este momentul sa iesim din carapace (vorbesc la persoana I plural pentru ca si eu ma numar printre cei 61,8% :)) si sa ne afirmam mai mult!
Nu cred ca trebuie sa ne „tratam” de „boala” (imaginara) de a fi introvertiti, dar un usor impuls de la spate si cateva informatii care sa ne schimbe modul de gandire sunt cu siguranta utile. In acest sens, ma simt onorata sa va anunt ca Fundatia Calea Victoriei mi-a acceptat propunerea de a sustine o serie de 7 ateliere de branding personal destinate cu precadere persoanelor introvertite.
Cateva din lucrurile pe care vi le voi prezenta si le voi discuta cu voi sunt:
- putem invinge predispozitia spre introvertire?
- caracteristici introvertiti /vs./extravertiti si cum putem comunica unii cu altii
- punctele forte ale introvertitilor si cum sa le folosim la maxim
- metodele de promovare profesionala cele mai adecvate introvertitilor
- cum sa iesim din
pesterazona de confort 😀
Toate detaliile (zile, ore, locatie, pret, continut ateliere) se pot citi aici. Seria incepe pe 18 aprilie si am fost anuntata ca locurile disponibile au inceput deja sa se ocupe. Sunt foarte, foarte bucuroasa de aceasta colaborare si va astept cu mult drag sa aducem un vant de primavara in sufletele noastre de introvertiti! 😉
Excelent, Iulia! Felicitari pentru ca ai facut astfel incat meritele sa fie recunoscute si eforturile tale rasplatite!
Sunt tare incantata de vestea asta, ma simt de parca as fi facut eu ceva extraordinar :))
@Lady Io: Multumesc mult pentru incurajare! Chiar simt din cuvintele tale ca te bucuri pentru mine si apreciez enorm asta. 🙂
Este un demers bun acest atelier si te felicit pentru el.
Ca un scurt comentariu, citind articolul mi-am dat seama ca exista in perceptia generala sentimente contradictorii legate de acest subiect. Noi, introveritii, ne luptam pentru dreptul nostru de a nu considera aceasta trasatura un defect, dar incercam orice ca sa scapam de el 🙂
Concluzia articolului tau este ca „sunt introvertit si chiar daca lumea ar trebui sa ma accepte fix asa , eu ar trebui totusi sa ma schimb” ( Cred ca eu speram in secret ca se va ajunge candva la momentul in care toata lumea sa vrea sa fie introvertita, sa vad extravertitii ca se duc la niste ateliere de ” cum sa devin introvertit” :)). Stiu , nu se va ajunge acolo… )
Madys, iti multumesc pentru comentariu si pentru observatie. Sincer, eu nu am dorit sa transmit ideea de a „incerca orice sa scapi de introvertire” sau a veni la workshop ca sa te transformi in extravertit, ci scopul articolului si al atelierelor este sa-i ajut pe introvertiti sa-si scoata la iveala punctele forte si sa se puna in valoare, ramanand introvertiti. 🙂 Cu alte cuvinte, nu incerc sa spun ca a fi introvertit inseamna sa fii nici superior, nici inferior extravertitilor, ci doar ca suntem diferiti si ca putem invata diverse lucruri unii de la altii. Lumea nu ne este datoare in niciun fel, nu trebuie sa ne accepte „fix asa”, ci noi trebuie sa alegem ce strategie vrem ca sa trecem prin viata. Putem sa ramanem in coltul nostru, putem sa invatam anumite lucruri care ne sunt cumva „peste mana” si sa iesim din coltul nostru, ii putem constientiza pe ceilalti ca exista si alte modele de succes etc. Sper ca acum am lamurit faptul ca nu am vrut sa transmit nicio contradictie. 🙂