5 meta-obiective profesionale pentru 2014 (4)

Buuuun… Am stabilit, ca prime trei meta-obiective importante, analiza si introspectia, invatarea continua si asumarea de riscuri calculate. Inca doua si gata! 😉 Sa-l vedem pe al patrulea…

4. Fa mici schimbari in modul de lucru

gandire lateralaimagine de aici

Stii cum se spune, daca faci ce-ai mai facut, vei obtine ce-ai mai obtinut si inainte. Nici asta nu e ceva rau, daca ai descoperit o strategie sau un set de pasi care iti garanteaza rezultate de fiecare data. Dar sunt convinsa ca, daca te gandesti putin, poti gasi mici zone din rutina ta zilnica asupra carora poti interveni ca sa-ti faci viata mai usoara, mai eficienta sau mai interesanta:

  • Vezi daca seful tau iti permite sa lucrezi de acasa macar o zi pe saptamana.
  • Invers, daca esti freelancer si acasa te plictisesti sau te simti deconectat, gaseste-ti un loc unde sa lucrezi care sa te inspire (o cafenea, un spatiu de birouri in sistem sharing sau o banca in parc).
  • Daca pagina ta de Facebook sau blogul tau nu are succes, schimba-ti modul de a scrie si de a interactiona cu cititorii, sau inchide-o/l si cauta alte moduri de promovare.
  • Gandeste-te bine daca esti mai productiv dimineata, la pranz sau seara si adapteaza-ti orarul zilnic astfel incat sa-ti urmeze bioritmul natural.
  • Analizeaza-ti „fluxul operational” pe care il ai in relatiile cu clientii sau in general in activitatea ta si elimina pasii inutili, care nu-ti aduc niciun castig.
  • Cauta clienti si oportunitati in alte locuri (online si offline) decat cele pe care le frecventezi de obicei.
  • Faci prea mult Push sau Pull? Echilibreaza-ti actiunile.

Acestea sunt doar cateva exemple. Din nou, cea mai indicata persoana sa identifice ariile in care ar putea face „schimbari mici cu efect mare” esti chiar tu.

Ce vreau sa retii este ca periodic este recomandat sa te intrebi: „Ce altceva as putea sa fac in plus, in minus sau diferit fata de ceea ce fac deja? Ce merita pastrat si ce merita schimbat?”.

Schimbarea este grea (hello, Captain Obvious!), dar daca iti face viata mai usoara si iti aduce mai multe satisfactii, ai sa-ti multumesti singur ca ai facut efortul!

Ramai pe faza pentru meta-obiectivul nr. 5! 🙂

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un comentariu